Dunner en lichter zo doet Apple dat

by Robbert on 01/04/2016

De iPhone 7 wordt volgens de geruchten dunner en lichter dan het model van de iPhone 6S en het zou zelfs al bekend zijn op welke manier Apple daar vorm aan gaat geven. Het lijkt in elk geval te gaan om millimeterwerk, waarbij er geschaafd gaat worden om het nieuwe toestel nog dunner dan de bestaande modellen te laten worden. Uit de informatie van ETNews uit Korea kan opgemaakt worden dat al duidelijk is op elke manier er ruimte kan worden bespaard om de nieuwe smartphone een dunner design te geven en lichter te laten worden.

Fan-out technologie
Er zou door Apple gebruik gemaakt gaan worden van de fan-out technologie die dan wordt toegepast op de chip voor radiofrequentie en voor de antennemodule. De nieuwe technologie houdt in dat er sprake is van meerdere inputpoorten. Op deze poorten kunnen dan verschillende onderdelen worden aangesloten. Er kan dan met de radiochip en module op de smartphone gewisseld worden tussen meerdere antennes, zoals tussen CDMA, LTE en GSM.

Het chipformaat wordt kleiner en de nieuwe technologie stelt Apple in staat om meerdere in- en uitgaande poorten te realiseren. Met het kleiner maken van de chip in de nieuwe iPhone 7 gaat er overigens volgens de geruchten niets aan kwaliteit verloren. De inpaktechnologie maakt het mogelijk om het design kleiner te maken doordat er meer ruimte wordt gewonnen. Het is bovendien mogelijk dat andere onderdelen ervoor in de plaats komen. Daarbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan een grotere accu, waar consumenten veel waarde aan hechten. Het valt natuurlijk allemaal nog te bezien of deze geruchten bewaarheid worden en daar komt iedereen pas achter op het moment dat de nieuwste smartphone van Apple in september van dit jaar wordt gepresenteerd. De grotere accucapaciteit is al eerder als gerucht de wereld in geholpen, waarbij de informatie gebaseerd zou zijn op foto´s die gelekt zijn.

iphone-7 dun

Nieuwe iPhone
Wie niet het geduld heeft om te wachten op de komst van de iPhone 7 en aan alle geruchten verder geen boodschap heeft, kan uiteraard altijd van de mogelijkheid gebruikmaken om de nieuwste Apple smartphone aan te schaffen. Dat is de iPhone SE die begin april voor het eerst verkrijgbaar zal zijn in Nederland, maar waarvoor nu alvast een pre-order of reservering voor gemaakt kan worden. Het is natuurlijk een persoonlijke keuze en de ene zal wel wachten op de komst van de iPhone 7 en de ander zal de keuze maken om nu alvast over te stappen naar een ander model van Apple. Er zijn wat dat betreft voor iedereen genoeg mogelijkheden en opties, waarbij het beschikbare budget een rol kan spelen. Wie het toestel niet los koopt, kan altijd van een aanbieding van een provider gebruikmaken om de smartphone in combinatie met een abonnement aan te schaffen.

Voor nu is het speculeren of de iPhone 7 er inderdaad dunner uit zal zien en lichter zal zijn, waarbij er al dan niet van de speciale technologie gebruik zal worden gemaakt. De geruchtenstroom zal in ieder geval blijven aanhouden.

Previous post:

Next post: