Definitieve versie iOS 11 voor iPhone 8 maakt werkgeheugen bekend

by Robbert on 13/09/2017

Er waren natuurlijk al langere tijd geruchten over het besturingssysteem voor de iPhone 8, maar nu is de inhoud van de definitieve versie van iOS 11 naar buiten gekomen. Een interessant aspect dat naar buiten is gekomen, betreft het werkgeheugen. Het is nu duidelijk dat de opvolger van de verleden jaar gepresenteerde smartphone over 2GB RAM gaat beschikken. De Plus versie krijgt een wat groter werkgeheugen dat uitkomt op 3GB. Overigens is dit niet helemaal verrassend, want de analist Ming-Chi Kuo heeft dat al eerder als nieuws naar buiten gebracht. Dat nieuws was echter nog niet bevestigd. Er zijn voor wat betreft het werkgeheugen geen spectaculaire veranderingen.

 

A11-chip

Het is in elk geval interessant dat nu duidelijk is geworden dat het werkgeheugen niet verschilt met de uitvoeringen van vorig jaar. Het is echter nog interessanter dat ook bekend is worden dat er sprake is van een A11-chip. Deze chip komt in alle nieuwe toestellen die door Apple op de markt gebracht worden. De chip bestaat uit twee Monsoon-kernen die bijzonder krachtig zijn en ook nog eens over vier Mistral-kernen die net even wat minder krachtig zijn. Het bijzondere is dat deze onafhankelijk van elkaar in werking gezet kunnen worden, zoals verwoord is door Throughton-Smith. Het positieve hiervan is dat het de duur van de accu kan verlengen. Als er namelijk geen intensieve en veeleisende taken door de smartphone worden uitgevoerd, wordt er alleen maar de vier minder krachtig kernen in de A11-chip gebruik gemaakt. Op het moment dat er wel intensieve taken uitgevoerd worden op de iPhone 8 kunnen de twee krachtige kernen ingeschakeld worden. Bij een intensieve taak kan er bijvoorbeeld worden gedacht aan het spelen van games op het toestel.

Aanpassing besturingssysteem zonder homeknop

Het besturingssysteem iOS 11 laat naar aanleiding van geruchten verder zien dat er sprake is van het wisselen tussen applicaties zonder dat daarbij van de homeknop gebruik hoeft te worden gemaakt. Of bijvoorbeeld van een Touch ID-sensor. Guilherme Rambo heeft deze vondst gedaan en staat bekend om het vaker doen van vondsten. Bijvoorbeeld van andere aanwijzingen die te vinden zijn in de software van Apple. Er zijn door deze persoon verschillende filmpjes gedeeld, waarop men de animaties kan zien die in de code van het nieuwe besturingssysteem zijn opgenomen. De specifieke acties zijn niet van toepassing op eerdere toestellen, maar waarschijnlijk wel op die van de iPhone 8. De aanpassingen die ontdekt zijn, werden gemaakt voor een toestel die niet over een homeknop of over een Touch ID-sensor beschikt. Zo wordt een voorbeeld getoond van een App Switcher die door via de onderkant naar boven over het scherm te vegen, geopend wordt. Indien dat bij een bestaande smartphone van Apple wordt gedaan, geeft dat toegang tot het bedieningspaneel. Door twee keer op de homeknop te drukken, kan op de bestaande toestellen van applicatie worden gewisseld. Hieruit komt naar voren dat er voor het bedieningspaneel van de iPhone 8 een ander plekje wordt bedacht, namelijk op het vergrendelscherm.

Previous post:

Next post: