Concept video van uitgebracht

by Robbert on 27/01/2016

Er is weer een nieuwe concept video van de nieuwe iPhone 7 te bekijken en er zijn een aantal bekende speculaties die terug te zien zijn in het ontwerp. Het brein achter iPhone-tricks.com zit achter het maken van de concept video en het eerste opvallende kenmerk, waarmee kennisgemaakt kan worden, is een beeldscherm zonder randen. Het beeldscherm beslaat dan ook volgens het filmpje in elk geval de hele voorzijde van de smartphone. Net als eerdere video’s hebben laten zien, geldt ook voor deze versie dat er sprake zal zijn van een geïntegreerde homeknop in het scherm. Verder zal iOS 10 het nieuwe besturingssysteem zijn, wat ook weer een aantal veranderingen met zich meebrengt.

Beeldscherm zonder randen
Het is wachten op een smartphone dat over een beeldscherm zonder randen beschikt en volgens de conceptvideo zou de iPhone 7 daar al klaar voor zijn. Het futuristische design laat verder een beeldscherm zien van 5.4 inch met een scherm van 2048×1080 pixels. Als er verder naar het filmpje wordt gekeken, dan valt ook meteen op dat er sprake is van een ander gerucht dat in het nieuwe toestel vorm krijgt.

concept ios10

Het gaat daarbij om het weglaten van de koptelefoonaansluiting. Daar is al veel over verteld en over geschreven en is voor de ontwerpers van de video aanleiding geweest om te verwerken in de nieuwe smartphone. De iPhone 7 wordt volgens de makers van het filmpje uitgerust zonder aansluiting voor een koptelefoon. Dat betekent dat er gebruik kan worden gemaakt van draadloze oordopjes, zoals de speculaties al de ronde doen. Overigens is Apple niet van plan om ook maar enig detail te onthullen over het nieuwe toestel dat in 2016 in de maand september wordt verwacht.

De concept video is uiteraard ontsproten aan het brein van de makers en hoeft in de verste verte niet te lijken op de versie die later dit jaar op de markt wordt gebracht. Het is wel zodat in vrijwel alle concepten die door ontwikkelaars zijn bedacht aandacht wordt besteed aan de geruchten die betrekking hebben op de nieuwe smartphone van Apple.

Video demo exemplaar
Er zijn concept video’s beschikbaar die op basis van verschillende geruchten en persoonlijke creativiteit worden ontworpen, maar daarnaast is er ook nog een ander type video vrijgekomen. Dat betreft een video van een demo exemplaar die beschikbaar is gesteld door de Chinese website M.I.C. Gadget. Hiervan zijn in het verleden al eerder beelden bekendgemaakt van Apple toestellen die nog niet officieel waren aangekondigd. Het is dan ook de vraag of het om een echte demo exemplaar van Foxconn gaat of niet. Foxconn is een Chinese fabriek die onder meer iPhones reproduceert. In de demovideo lijkt het in elk geval te gaan om een 4-inch toestel dat net iets kleiner is dan de iPhone 6s en over afgeronde hoeken beschikt. Het is de vraag of dit toestel uit de demovideo daadwerkelijk gelanceerd zal worden en of dit toestel dan een iPhone 5e wordt, zoals Mydivers zegt te weten.

Previous post:

Next post: