Betere waterbestendigheid verwacht bij volgende Apple smartphone

by Robbert on 17/01/2017

Het huidige nieuwste toestel van Apple in de vorm van een smartphone is waterbestendig. Dat betekent echter niet dat er sprake is van waterdichtheid, zodat de telefoon niet langer dan een halfuur tot een meter onder water gehouden kan worden. Bij de lancering van naar verwachting de iPhone 8 in de maand september van 2017 zal er sprake zijn van een betere waterbestendigheid. Dit nieuws is uiteraard net als zoveel nieuws gebaseerd op geruchten. De nieuwe iPhone wordt voorzien van een IP68 beoordeling als het nieuw van The Korea Herald voor waar aangenomen kan worden. Overigens zijn er meerdere bronnen die dit gemeld hebben.

Half uur anderhalve meter onder water

De iPhone 7 heeft op dit moment voor alle versies een IP67 beoordeling. Dat betekent dat het toestel nu gedurende een half uur onder water gehouden kan worden met een diepte van maximaal een meter. Dit geldt overigens ook voor veel andere waterbestendige smartphones die het certificaat IP67 toegekend hebben gekregen. Het certificaat IP68 biedt echter een betere waterbestendigheid. Als de iPhone 8 deze krijgt toegekend dan is het mogelijk om het toestel tot een maximale diepte van anderhalve meter onder water worden gehouden gedurende een periode van een half uur. Sinds de verschijning van het laatste toestel is er pas sprake van een eerste certificaat voor waterbestendigheid. De iPhone 6S is in principe al enigszins waterbestendig, maar daarvoor is geen officieel certificaat toegekend.

Apple noemt de iPhone 7 overigens zelf spatwaterbestendig en dus niet waterbestendig of waterdicht. Bij spatwaterbestendigheid denk je ook al eerder aan een situatie waarin het regent en je buiten loopt met de mobiel in je hand. Of als je telefoon op het aanrechtblad ligt en je bent aan het afwassen, waarbij er waterspetters op terechtkomen. Mocht je iPhone 7 echter in een wasbak met water vallen of in de toiletpot belanden dan wordt toch aangeraden om het toestel er zo snel mogelijk uit te vissen. Indien er namelijk sprake is van waterschade valt dat toch echt buiten de garantieregels. Verder is het van belang om te weten dat als je toestel een keer in het water is gevallen je moet wachten tot deze droog is voordat je de mobiel aan de oplader legt.

Waterdicht

Een betere waterbestendigheid van de iPhone 8 betekent nog altijd niet dat het toestel waterdicht is. Bij waterbestendigheid moet er dan ook altijd op gelet worden dat de telefoon niet is bedoeld om gedurende een lange tijd onder water te laten liggen. De maximale duur is namelijk gesteld op een half uur en de diepte waarop de waterbestendigheid van toepassing is, betreft anderhalve meter bij een IP68 certificaat. Overigens is er al een toestel dat dit certificaat heeft en dat is Samsung. De concurrent van Apple heeft namelijk het toestel Samsung Galaxy S7 dat voorzien is van een IP68 beoordeling. De betere waterbestendigheid is mooi meegenomen, maar er komen toch echt nog wel meer interessante vernieuwingen en verbeteringen aan voor de nieuwe iPhone 8.

Previous post:

Next post: