Batterij en oordopjes met lightning-connector op foto te zien

by Robbert on 05/04/2016

De presentatie van Apple voor aankomende maandag zou doen vermoeden dat er tijdelijk wat minder aandacht is voor geruchten rondom de iPhone 7, maar niets is minder waar. In de dagen voor het event van Apple zijn er namelijk concepten opgedoken in de vorm van afbeeldingen en video’s van de toekomstige smartphonehoesjes en onderdelen daarvan.

Vele concepten zijn erg fantasierijk en minder de moeite waard om aandacht aan te besteden, maar enkele foto’s lieten toch wel interessante beelden zien. Dan gaat het met name om een foto van een batterij voor de iPhone 7. De foto’s waren voor het eerst te zien op de Chinese website Digi.tech.qq.com en vertonen een batterij die over een capaciteit van 7,04 Wattuur beschikt. Dit terwijl de batterij van de iPhone 6 over een capaciteit van 7,01 Wattuur beschikt. Overigens is de capaciteit niet te zien op de afbeeldingen, maar kan deze naar verwachting worden vergeleken met die van de iPhone 6.

iphone 7 batterij

De aankondiging van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus laat nog op zich wachten tot de maand september en dan kan iedereen nagaan welke geruchten er waar blijken te zijn. Een gerucht is bijvoorbeeld dat er geen sprake meer is van een aansluiting voor een koptelefoon en dat het toestel dunner wordt. Ook zou er een toestel met een opslagruimte van 256GB verwacht worden en worden de nieuwe smartphones uitgerust met een Smart connector, A10-chips en stereospeakers. Naar verwachting wordt alleen de duurste iPhone 7 Plus vn een dubbele camera voorzien.

Apple heeft inmiddels de iPhone SE gepresenteerd met een 4-inch scherm en eveneens de komst van de 9,7-inch iPad Pro aangekondigd, maar dat houdt niet tegen dat geruchtenstroom over de iPhone 7 gestaag doorgaat. Een gerucht over dat de 3,5 mm koptelefoonaansluiting aan de onderkant van het nieuwe toestel verdwijnt, blijft maar aanhouden.

Als dat daadwerkelijk het geval wordt, dan kan de lightning-poort gebruikt gaan worden voor het luisteren naar muziek. Nu is het zo dat bij de aankoop van een Apple smartphone er een headset met oordopjes wordt meegeleverd, maar dat zal dan bij de nieuwe iPhone 7 anders moeten zijn, want voor de lightning-poort is er nog geen geschikte versie beschikbaar. De kans is uiteraard wel aanwezig is dat er door Apple al wel aan gewerkt wordt. Er zijn dan ook al enkele foto’s verschenen van EarPods met een lightning-connector die door 9to5mac gepubliceerd zijn.

oordopjes met lightning-connector

Of de geruchten waar zijn of dat deze überhaupt serieus genomen moeten worden, is nog altijd de vraag. De foto’s die circuleren lijken namelijk bewerkt te zijn en het komt niet vaak voor dat er al echte officiële foto’s van Apple uitlekken in de media. Het kan op de foto’s dan ook gaan om een nagemaakte set EarPods die van een andere producent afkomstig zijn. De iPhone SE beschikt overigens nog gewoon over 3,5 mm koptelefoonaansluiting, zodat het logisch is dat voor deze toestellen nog de standaard headset met oordopjes wordt meegeleverd.

De geruchten dat Apple de 3,5 mm hoofdtelefoonaansluiting zal verwijderen, blijven de kop of steken, maar echt overtuigend bewijs is er nog niet. De iPhone 7 en de 7Plus worden dit jaar de belangrijkste smartphones naast de iPhone Special Edition. Voor de gebruikers kan het verwijderen van de aansluiting zelfs nadelig zijn. Zo wordt het naar verwachting lastiger om tegelijk naar muziek te luisteren en het toestel op te laden. Bovendien zal er een adapter nodig zijn voor de bestaande headsets en kan een dunne behuizing ook prima gecombineerd worden met een traditionele aansluiting voor de hoofdtelefoon. Over ongeveer zes maanden zal er in elk geval duidelijkheid komen, want in de maand september wordt de lancering van de nieuwe iPhone 7 verwacht.

Previous post:

Next post: