Apple event vandaag live te volgen

by Robbert on 07/09/2016

Het Apple event dat vandaag plaatsvindt is live te volgen voor iedereen die uitkijkt naar de nieuwe iPhone 7 of naar de andere producten die gepresenteerd worden. Er hangt veel van af voor Apple die eigenlijk wel moet scoren om de dalende verkopen van de afgelopen jaren weer om te keren naar aantrekkende verkopen. In San Francisco zal het allemaal duidelijk worden tijdens het grootse spektakel dat Apple van elk event maakt en zeker als het gaat om de presentatie van een nieuwe smartphone. Overigens wordt ook verwacht dat de tweede versie van de smartwacht getoond zal worden.

De stream:

Weinig vernieuwingen

Normaal gesproken worden er tijdens het event grootse woorden gebruikt, zoals dat het de beste iPhone ooit is die nooit krachtiger of mooier is geweest. Of dat deze keer tijdens het Apple event ook het geval zal zijn, is nog maar de vraag. Er zijn namelijk maar een beperkt aantal vernieuwingen. Sinds 2007 is de nieuwe smartphone al de tiende generatie en daar waar iedereen gewend is aan meerdere vernieuwingen kan dat bij de presentatie van dit toestel nog wel eens tegenvallen. Bovendien is het zo dat de geruchten eerder laten zien dat er eigenschappen zijn verdwenen in plaats van dat er veel vernieuwingen zijn toegevoegd.

apple-event 2016

De aansluiting voor de koptelefoon is namelijk een van de eigenschappen die naar verwachting verdwijnt. Dat kan als een vernieuwing worden gezien, maar levert tegelijkertijd het probleem op wat iedereen met de bestaande koptelefoon kan doen. Apple speelt daar volgens de geruchten weer op in door bij de iPhone 7 een speciale adapter te leveren. Met het verdwijnen van de traditionele koptelefoonaansluiting komt er een exclusieve Lightning-poort voor in de plaats. Overigens is Apple niet het enige bedrijf dat ervoor kiest om de aansluiting voor de koptelefoon te laten verdwijnen. Lenovo in China heeft namelijk ook de keuze gemaakt om de aansluiting te verwijderen voor het model Moto Z en dat geldt eveneens voor het Chinese LeEco.

Analisten klagen al langere tijd dat er sprake is van stilstand ten aanzien van de vernieuwingen die Apple voor de iPhone doorvoert. Dat slaat over naar de consumenten, want er is al enige tijd sprake van dalende verkopen. Er wordt onder meer weinig aandacht besteed aan bijvoorbeeld het verlengen van de levensduur. Ook ligt de focus vooralsnog niet op een vervangbare batterij en evenmin op een uit te breiden geheugen, zoals bij concurrenten wel het geval is. Android-smartphones beschikken daar namelijk wel over.

Om 10.00 uur AM plaatselijke tijd in San Francisco zal het Apple event van start gaan en kan iedereen na lang gewacht te hebben eindelijk de iPhone 7 in volle glorie aanschouwen. Alle productspecificaties worden bekendgemaakt en ook zal er verteld worden op welke dat de iPhone 7 verkrijgbaar zal zijn in verschillende landen. Iedereen die interesse heeft in wat er allemaal verteld gaat worden, heeft de mogelijkheid om het Apple event live te volgen. Daarvoor kan er een bezoek worden gebracht aan de website van Apple.

 

Update:

Eerste onthullingen Apple event 7 september

 Het is lang wachten geweest op het moment dat de nieuwe iPhone 7 gepresenteerd zou worden, maar eindelijk is het dan zover. Tijdens het Apple event dat op 7 september in het Bill Graham Civic Center in San Francisco is gehouden, heeft de bekendmaking van de lancering van de nieuwe iPhone 7 plaatsgevonden. Dat is niet het enige nieuws dat naar buiten wordt gebracht, want er is nog veel meer te melden. Zo is er nieuws over de komst van de Apple Smartwatch naar buiten gebracht en is er informatie gemeld over het nieuwe iOS 10. Al voor het event begon werd nog snel gespeculeerd over een waterdichte iPhone, over een betere batterij en stereo speakers

 

Opening event

Na een ritje in de bekende karaoketaxi werd Tim Cook afgezet bij het Bill Graham Civic Center om het event te presenteren. De opening van het event had vooral betrekking op Apple Music, waar tegenwoordig al meer dan 17 miljoen personen zich geabonneerd hebben. Het Apple Music Festival in Londen wordt over een aantal weken gehouden voor de tiende keer met geweldige artiesten, zoals Elton John. Het Apple Music Festival kan ook live gevolgd worden via een van de Apple devices via de live stream. Dat is allemaal leuk en aardig, maar de liefhebbers van de smartphone hebben toch vooral interesse.

 

Super Mario Run voor iPhone

Na de inleiding over de muziek werd overgegaan naar de App Store en het belang van de vele applicaties, maar ook dat er steeds nieuwe records worden neergezet. Bijvoorbeeld ten aanzien van de groei van de downloads. In juli en augustus heeft er een verdubbeling plaatsgevonden. De iPhone en de iPad zijn de populairste gaming toestellenen in de wereld. In de App Store zijn maar liefst een half miljoen games beschikbaar. Super Mario Run is binnenkort ook te spelen op de iPhone en dat werd even op het podium gepresenteerd. Het is zelfs mogelijk om met één hand de leuke game die iedereen kent op de iPhone te spelen. Zo kun je rustig een hamburger eten en het spelletje spelen.

 

Pre-order op 16 september

Voor het officiële event is begonnen, zijn er tweets naar buiten gebracht door Apple die later weer zijn ingetrokken, waarbij er werd aangegeven dat de iPhone 7 waterdicht is en dat de nieuwe iPhone de beste ooit is in alle opzichten. Ook stond in de tweet vermeld dat het mogelijk is om vanaf 16 september de eerste pre-orders door te geven. Dat betekent nog niet dat het in Nederland mogelijk is om een pre-order te doen, want dat is eerst nog voorbehouden aan een bepaald aantal landen. Eerst kunnen er namelijk pre-orders gedaan worden in de Verenigde Staten, Duitsland en Frankrijk. Naar verwachting is het dan mogelijk om in Nederland eind september een pre-order te doen en de iPhone 7 in het begin van de maand oktober te ontvangen. Tijdens het even wordt eerst de Apple Watch gepresenteerd, waarna het nog even wachten is op de lancering van de iPhone 7.

Previous post:

Next post: