3D NAND flashgeheugen

by Robbert on 18/08/2015

De aankondiging en lancering van de nieuwe smartphones zal niet lang meer op zich laten wachten, want het is nu de verwachting dat Apple in de maand september de iPhone 6S en de iPhone 6S Plus zal lanceren. Het ligt al niet meer in de lijn der verwachting dat de iPhone 7 nog dit jaar gelanceerd wordt, maar dat maakt het wel zeker dat er volgend jaar een compleet nieuwe smartphone op de markt wordt gebracht. Het is zo maar mogelijk dat er volgend jaar een 3D NAND flashgeheugen aan toe wordt gekend. Dat komt doordat twee leveranciers van Apple, namelijk SanDisk en Toshiba, onlangs de eerste 256GB 48 layer BiCS 3D flashgeheugen hebben aangekondigd.

3D NAND iPhone 7

32GB flashmodule
Het lijkt niet heel spannend dat de iPhone 7 wellicht met een 3D NAND flashgeheugen wordt uitgerust, maar er is wel sprake van een 32GB flashmodule die nog sneller is dan alle andere modules. Bovendien wordt er minder stroom verbruikt bij deze nieuwe module. Er wordt met de chips die ontwikkeld worden op een 15nm procedé twee keer zoveel capaciteit geboden met het compactste geheugen.

Het nieuwe geheugen kan voor allerlei devices gebruikt worden, zoals voor geheugenkaarten, tablets en smartphones. Er is bij de ontwikkeling door de leveranciers gebruik gemaakt van de technologie 3D BiCS NAND. Deze technologie richt zich op de verbetering van prestaties op het gebied van het snelle schrijven van data en op een grotere betrouwbaarheid. Aangezien Apple gebruikmaakt van de leveranciers, zoals Toshiba en SanDisk is de kans aanwezig dat er bij het ontwerpen van een nieuwe iPhone 7 gebruik wordt gemaakt van deze technologie en dat het toestel voorzien wordt van 3D NAND flashgeheugen.

Als er echter gekeken wordt naar het gegeven dat Toshiba in elk geval het nieuwe geheugen combineert vanaf 32GB lijkt het er weer op dat de iPhone 7 niet meer met 16GB aan opslagruimte geproduceerd zal worden. Het is in elk geval wel duidelijk dat de andere toestellen die in de maand september naar verwachting worden gelanceerd, zoals de iPhone 6S en de iPhone 6S Plus nog niet met het nieuwe geheugen worden ontwikkeld.

Previous post:

Next post: