iphone Xs

iPhone Xs toegelicht met alle specificaties

de iPhone Xs is sinds 21 september in de verkoop gegaan en in twee formaten verschenen, namelijk in 5,8 inch en in 6,5 inch als iPhone Xs Max. Het design van de voorganger is tevens als uitgangspunt gebruikt voor deze nieuwe smartphone. Er is wel een vernieuwing qua kleur aangebracht, want het nieuwste model is eveneens in een bijzonder fraaie kleur goud beschikbaar. Het design is dan niet spectaculair veranderd, maar dat geldt niet als het over de specificaties gaat. Er zijn meerdere verbeteringen aangebracht, zoals met de komst van de A12 Bionic chip, Face ID, dual camerasysteem en dualsim op basis van Esim.

Eigenschappen iPhone Xs

De iPhone Xs beschikt over een verscheidenheid aan specificaties die vooral ook bestaan uit verbeterde eigenschappen. Het design is zoals gezegd een beetje hetzelfde, maar toch niet helemaal. Bijvoorbeeld als het gaat om het super retina oled scherm. De stalen rand rond het scherm is in dezelfde kleur uitgevoerd als de basiskleur, zoals zilver, goud of spacegrijs. Het scherm betreft een zogenoemd oled scherm en is 5,8 inch groot. Face ID is een specificatie die betrekking heeft op de veiligheid en door middel van gezichtsherkenning is het toestel te ontgrendelen. Tot de belangrijkste kenmerken behoort ook de optie voor draadloos opladen, dual camerasysteem met Smart HDR en A12 Bionic chip. Verder is er met betrekking tot de opslagruimte sprake van een opmerkelijke vooruitgang. Naast de 64GB en 256GB uitvoering is er nu ook een iPhone Xs met een opslagruimte van maar liefst 512GB. De laagste prijs voor het goedkoopste model is 1.159 euro. Dat is de instapprijs en die betreft al 1.329 euro voor de 256GB versie.

 

  • Super retina oled scherm
  • Spacegrijs, goud en zilver
  • 5,8 inch scherm
  • A12 Bionic chio
  • Dual camerasysteem
  • Face ID
  • Draadloos opladen
  • Dualsim (Esim)
  • 64, 256 en 512GB
  • Prijs vanaf 1.159 euro

 iphone xs

Dual camerasysteem

Er zijn een aantal eigenschappen van de iPhone Xs die een andere toelichting verdienen, zoals het dual camerasysteem. Dat wordt door Apple zelf in elk geval baanbrekend genoemd. Deze smartphone biedt de gelegenheid om de mooiste plaatjes te schieten. De sensor is ontwikkeld op basis van innovatieve technologieën, waarbij er zowel gebruik wordt gemaakt van de ISP en neural engine. Door middel van de secundaire frames is er in combinatie met de sensor en chip de mogelijkheid om extra details te verkrijgen bij licht en bij schaduw. Kortom, het gaat hier om slimme HDR. De sensor die als nieuw te beschouwd is, zorgt er bovendien voor dat de natuurgetrouwheid nog beter tot zijn recht komt en dankzij de grote en diepe pixels lijken de afbeeldingen extra levendig. Wie een foto in portretmodus maakt, lijkt wel een professioneel fotograaf en dat is weer te danken aan het verbeterde boked-effect dat voor een enigszins wazige achtergrond zorgt. Het dual camerasysteem is eveneens uitgevoerd met een nieuwe diepteregeling. Dat maakt het mogelijk om achteraf nog de scherptediepte in portretten te veranderen. Aan de achterkant bevinden zich 2 12 MP camera´s. Hierbij is er sprake van een telelens en groothoeklens met een dubbel zo snelle sensor en slimme HDR. De portretmodus biedt zoals gezegd diepteregeling. Voor wat betreft de truedepth camera is er een groothoeklens en kent de portretmodus eveneens diepteregeling. Uiteraard zijn er ook video´s mee te maken, zoals 4K video tot 60 bps en 1080p video tot 60 bps.

 

Draadloos opladen, Face ID en Bionic chip

Het draadlos opladen van de iPhone Xs is mogelijk dankzij de glazen achterkant van de smartphone. Het voordeel is bovendien dat het opladen sneller verloopt dan bij de voorganger het geval is. Bij Face ID is het gezicht het wachtwoord. Dat is een manier van beveiligen die zeer persoonlijk is. Het gezicht wordt door het toestel met Face ID herkent en hiermee is het niet alleen mogelijk om de smartphone te ontgrendelen. Er kan met gezichtsherkenning eveneens toegang tot accounts verkregen worden. Er wordt gezegd dat de Apple Face iD de veiligste methode van gezichtsherkenning voor mobiele telefoons is. Er is nog een groot voordeel en dat is dat het ontgrendelen van het toestel met gezichtsherkenning nog sneller verloopt. De A12 Bionic chip is om meerdere redenen bijzonder te noemen. Bijvoorbeeld omdat de chip extra krachtig en heel slim is. De AR-ervaringen zijn optimaal en de portretten die met diepteregeling gemaakt worden, zijn schitterend om te zien. De snelheid wordt uiteraard ook in dit opzicht een groot voordeel genoemd. Het is toch prettig dat de grafische prestaties al tot 50% sneller zijn net als de 15% snellere prestatiecores.De iPhone Xs is bovendien energiezuinig en gebruikt tot wel 50% minder stroom. Verder is het uiteraard nog bijzonder om nog eens te benoemen dat de iPhone Xs met de grootste opslagruimte een opslagruimte biedt van 512GB. Dat is voor een iPhone van Apple toch echt uniek te noemen en is niet eerder voorgekomen.

 

Prijzen van iPhone Xs

De prijzen die hier genoemd worden, betreffen zogenoemde instapprijzen. Het duurste model van de iPhone Xs is de 512GB versie en wordt geleverd vanaf 1.559 euro. Het model dat qua prijsniveau daarna komt qua betaalbaarheid betreft de iPhone Xs 256GB. Deze is vanaf een prijs van 1.329 euro verkrijgbaar. De iPhone Xs 64GB is voor wat betreft de prijs een populaire smartphone om aan te schaffen en is de voordeligste van deze drie. Deze smartphone is te koop vanaf een prijs van 1.159 euro.

 

Abonnement afsluiten

Het is in het kader van niet teveel hoeven te betalen zeker belangrijk om de mogelijkheden voor het afsluiten van een abonnement met iPhone Xs eens te bekijken en vooral te vergelijken. Alle populaire providers bieden de gelegenheid om deze Apple smartphone met een abonnement af te sluiten. Bijvoorbeeld met een abonnementsduur van een jaar of met een periode van twee jaar. De prijzen variëren net als de inhoud van de abonnementen, zodat daar natuurlijk ook nog rekening mee moet worden gehouden. De iPhone Xs is niet de goedkoopste smartphone en dus loont het de moeite om even de tijd voor een vergelijking van abonnementen te maken.