iPhone SE combineert onderdelen van andere iPhones

De iPhone SE is vanaf 5 april verkrijgbaar in Nederland en in België en het nieuwe toestel bestaat uit een combinatie van onderdelen die in eerdere smartphones van Apple zijn gebruikt. Zo bevat het nieuwste toestel niet alleen onderdelen van de iPhone 5, maar ook van de iPhone 6 en iPhone 6S. Tijdens de presentatie is uiteindelijk duidelijk geworden welke van de geruchten die daarvoor de ronde hebben gedaan op het toestel van toepassing zijn. Het nieuwe toestel is op dit moment al in meerdere landen verkrijgbaar, zodat in de praktijk gekeken en ervaren kan worden wat de Apple smartphone allemaal te bieden heeft.

Design
Het is al direct duidelijk dat de iPhone SE het design heeft van de iPhone 5 en dat er sprake is van de kracht van de iPhone 6S. Chipworks heeft het toestel opengemaakt en bekeken welke onderdelen er allemaal van toepassing zijn en als een mix beschouwd kunnen worden van voorgaande smartphones. Er is vastgesteld dat er meerdere componenten deel uit maken van het nieuwste toestel die in eerdere iPhones van Apple zijn gebruikt. Het nieuwe toestel kan dan ook niet gezien worden als een alledaagse release van het bedrijf. Chipworks heeft laten weten dat er weinig nieuwe onderdelen aan toegevoegd zijn. Het is waarschijnlijk afwachten tot de komst van de nieuwe iPhone 7, want daaraan zullen uiteraard wel nieuwe onderdelen toegevoegd worden.

iphone-se

Ondanks dat er geen sprake is van nieuwe componenten is er toch sprake van innovatie, want er is namelijk een keuze gemaakt voor het combineren van succesvolle onderdelen. Er is daarbij een goede balans gevonden, waarbij de prijs uiteraard ook een belangrijke rol speelt. De iPhone SE beschikt over een A9-processor en over een NFC-chip die ook in de 6S gebruikt is. Bovendien geldt dat er sprake is van een gelijke 3GB LPPDR4 DRAM-module en van dezelfde bewegingssensor als van de 6S.

Als er goed naar het toestel wordt gekeken, dan kan geconcludeerd worden dat het grootste deel van de componenten afkomstig zijn van de iPhone 6 en 6S en dat er voor het design van de iPhone 5 is gekozen. Overigens is het touchscreen hetzelfde als van de iPhone 5S, waarbij er verder geen sprake is van verregaande aanpassingen. Uiteraard zijn er ook een aantal nieuwe componenten toegevoegd, zoals een nieuwe microfoon en de 16GB Toshiba NAND flashmodule. Bovendien is er antenneregelaar met de komst van de iPhone SE verbeterd.

Zoals gezegd is de nieuwste Apple smartphone vanaf 5 april verkrijgbaar in de Apple Store in Nederland. Er zijn echter al heel wat consumenten die van de gelegenheid gebruik hebben gemaakt om het nieuwe toestel voor te bestellen bij een van de providers. Uiteraard kan er ook nu nog van de gelegenheid gebruik worden gemaakt om de iPhone SE via een provider te bestellen in combinatie met het afsluiten van een abonnement. Het is dan aan te raden de aanbiedingen van providers te vergelijken om van het beste aanbod met de iPhone SE gebruik te kunnen maken.