iPhone 8 Nieuws, Geruchten en Release

De iPhone 8 is net als de iPhone X gelanceerd en dat betekent dat beide toestellen snel verkrijgbaar zijn. De ene is echter net even wat sneller op er markt dan de andere smartphone. De X-versie is namelijk begin november te koop en de 8-modellen worden op 22 september al beschikbaar gesteld. In de maand september is de presentatie gehouden en vlak daarna is het altijd mogelijk om een preorder te doen. Dat is voor de 8-serie vanaf 15 september mogelijk en voor het X-model op 27 oktober. De smartphones zijn verkrijgbaar in de Apple Store, maar het is ook mogelijk om bij een provider het toestel los of met een abonnement te kopen.

Pre-order de Nieuwe iPhone 8 Nu Al!

Opvolgers en jubileummodel

De iPhone 8 en 8 Plus zijn opvolgers van de smartphones die vorig jaar zijn uitgebracht en de iPhone X is een jubileummodel. De ´X´ wordt niet als de letter ´X´ uitgesproken, maar als het Romeinse cijfer 10. Het is namelijk 10 jaar geleden dat Apple voor het eerst de iPhone als smartphone op de markt heeft gebracht. Er zijn zeker een aantal opmerkelijk verschillen tussen de opvolgers en het jubileummodel, zoals met betrekking tot het design, materiaal en specificaties. Het is raadzaam om voor het kopen van een nieuwe Apple smartphone de specificaties, design en de prijzen met elkaar te vergelijken. De prijzen variëren namelijk eveneens, waarbij het X-model als duurste uit de bus komt.

Prijzen iPhone X

De iPhone X wordt met een prijs op de markt in Nederland gebracht van 1.159 euro. Dat is het model met een opslaggeheugen van 64GB. De prijs voor een toestel met een opslaggeheugen van 256GB komt uit op 1.329 euro. Dat zijn prijzen die aardig ver boven de prijs van de iPhone 8 en iPhone 8 Plus liggen.

Prijzen iPhone 8 en 8 Plus

De prijzen van de modellen uit de 8-serie liggen net even wat lager en zijn voor een grotere groep consumenten dan ook meer betaalbaar. De standaard 8-versie gaat met een opslaggeheugen van 64GB 809 euro kosten. Het model met 256GBB aan opslaggeheugen wordt voor een prijs van 979 euro aangeboden. Dan is er ook nog de 8 Plus en daar moet voor de uitvoering van 64GB een bedrag van 919 euro voor betaald worden. De versie 8 Plus met een opslaggeheugen van 256GB kost dan 1.089 euro. Het zijn nogal prijzen, maar dan beschik je wel over het nieuwste toestel van Apple.

Los kopen of met abonnement

Er wordt een keuze geboden om de iPhone 8, 8 Plus of iPhone X los te kopen of met een abonnement aan te schaffen. Er zijn veel consumenten die ervoor kiezen om de smartphone met een abonnement te nemen. Dat biedt namelijk het voordeel dat er niet direct een grote klap geld op tafel moet worden gelegd. Er wordt dan als het ware een deel van de kosten voldaan via de rekening van het abonnement. Uiteraard is het ook mogelijk om de keuze te maken voor het kopen van een los toestel. Dan heb je de vrije keuze om bij een provider een abonnement te nemen.

 

De presentatie van de iPhone 8 en iPhone X is achter de rug en er zijn inderdaad een aantal geruchten die waar zijn gebleken. Voor de presentatie van de smartphones van Apple zijn er al een jaar lang geruchten geweest van al dan niet anoniemen bronnen die nieuws hebben onthuld. Nieuws ten aanzien van de specificaties, maar ook met betrekking tot het design van de nieuwe toestellen die in 2018 gelanceerd worden. De toestellen zijn nu gelanceerd, maar wel op verschillende momenten pas verkrijgbaar. De iPhone 8 kan via een preorder besteld worden op 15 september met levering op 22 september. Op de iPhone X moet even langer worden gewacht. Hiervoor kan een preorder gedaan worden op 27 oktober en is het toestel vanaf 3 november 2017 verkrijgbaar. Dit heeft te maken met productieproblemen die overigens al eerder in het nieuws zijn geweest.

S-serie overgeslagen

De S-serie van de iPhone 7 is al dan niet verrassend dit jaar overgeslagen. In plaats daarvan is ervoor gekozen om de iPhone 8 en de iPhone 8 Plus als opvolger uit te brengen. Dat de S-serie dit keer is overgeslagen, heeft er onder meer mee te maken dat de S-serie zoals die in het verleden uitkwam vaak met weinig vernieuwends kwam. De populariteit ervan is dan ook minder groot, want het is net even een verbeterde versie van de voorganger. Consumenten willen liever echt wat nieuws en Apple heeft er in dat opzicht dan ook goed aan gedaan om met een nieuwe lijn te komen. Bovendien is het extra interessant, omdat er naast de opvolgers ook een compleet nieuwe smartphone in de vorm van de iPhone X is uitgebracht. De X staat overigens voor 10 als Romeins cijfer en heeft te maken met het tienjarig jubileum van de iPhone.

Oled-scherm

Het Oled-scherm is al tientallen keren in het nieuws geweest als het ging om de verwachtingen ten aanzien van de nieuwe smartphone van Apple. De bronnen hebben wat dat betreft gelijk gekregen, want de iPhone X is inderdaad met een Oled-scherm uitgerust. Dat zorgt voor diepe zwarttinten, maar ook voor een perfecte helderheid, unieke kleurweergave en scherp contrast. De komst van het Oled-scherm heeft er echter ook toe geleid dat de iPhone X net even wat later op de markt komt in vergelijking met de iPhone 8. Er zijn namelijk wat productieproblemen geweest, zodat het toestel pas begin november in 2017 geleverd kan worden. De andere twee toestellen worden niet met een Oled-scherm op de markt gebracht, maar met het bekende en vertrouwde lcd-scherm. De formaten van de toestellen variëren eveneens. De 8 serie is verkrijgbaar met een 4,7 inch en 5,5 inch scherm en de X uitvoering wordt met een 5,8 inch Super retinascherm geleverd.

Voor- en achterkant van glas

Alle nieuwe modellen zijn uitgevoerd met een design, waarbij de voorkant en de achterkant uit glas bestaat. Het design van de iPhone X wijkt net even wat af en is origineler doordat er sprake is van een toestel dat bijna helemaal uit een scherm bestaat. De rand van de 8-serie is vervaardigd van hoogwaardig aluminium en het toestel is in de kleuren zilver, goud en spacegrijs beschikbaar. De iPhone X heeft een ander type rand. Die is namelijk gemaakt van roestvrij chirurgisch staal. Verder beschikt de 8-serie over een homeknop, maar is die niet aanwezig bij de X-serie.

Draadloos opladen

Draadloos opladen is van toepassing op alle nieuwe smartphones van Apple. Het draadloos opladen kan onder meer gedaan worden met een AirPower-mat. Het draadloos opladen is overigens ook wereldwijd mogelijk in hotels, cafés en op stations. De AirPower-mat biedt ook de gelegenheid om de Apple Watch of Airpods op te laden. Je hoeft het toestel er alleen maar op te leggen en het laadt zich vanzelf op.

Face ID voor iPhone X

De iPhone X biedt dankzij het vernuftige systeem de mogelijkheid van gezichtsherkenning om het toestel te ontgrendelen of in te loggen. Dit toestel beschikt over een TrueDepth camera voor gezichtsherkenning en er is daarbij sprake van een 12 MP sensor. Bovendien is er een nieuwe telelenscamera met OBS. De dieptemeting zorgt voor een uniek belichtingseffect. De OBS is overigens op beide camera´s aan de achterkant van toepassing. De 8-serie heeft een groothoek en telelenscamera en in portretmodus worden dankzij de nieuwe technologie voor gezichtswaarneming fraaie studio-effecten gecreëerd. De camera van de iPhone 8 is een 12 MP camera die over een snellere en grotere sensor beschikt. Bovendien is de pixeltechnologie verbeterd.

A11 chip

Voor alle nieuwe mobiele toestellen die op 12 september door Apple zijn gepresenteerd geldt dat er sprake is van een A11 chip. Dit is een krachtige chip die sterk verbeterde prestaties kent en waarbij er sprake is van een grotere snelheid tot wel 70 procent ten aanzien van de A10 Fusion chip. Belangrijk kenmerk is dat de chip de gelegenheid biedt om van applicaties waarin augemented reality van toepassing gebruik te maken.

 

iPhone 8 of iPhone X kopen

Er zijn verschillende data waarop de iPhone 8 en de iPhone X verkrijgbaar zijn. Wie de meest exclusieve versie van Apple wil kopen, zal in elk geval tot 3 november 2017 geduld moeten hebben om het toestel in handen te krijgen. De opvolgers van de 7-serie zijn al eerder verkrijgbaar vanaf 22 september. Er wordt altijd een keuze geboden om het toestel los aan te schaffen of om te besluiten de smartphone in combinatie met een abonnement af te nemen. Bij het afnemen van een abonnement is het even aan te raden welke voorwaarde de provider te bieden heeft. Er zijn namelijk in Nederland meerdere providers die deze smartphones van Apple in combinatie met een abonnement aanbieden. Het kan dan ook even de moeite lonen om eerst een vergelijking te maken tussen de voorwaarden. Daarna kan een keuze worden gemaakt en een provider worden geselecteerd. Verder is het nog aan te raden om rekening te houden met de favoriete kleur, want de toestellen worden in meerdere kleuren geleverd. Overigens wordt het toestel niet gratis geschonken bij een abonnement, maar wordt de smartphone via de maandelijkse telefoonrekening afbetaald.

iphone 8

iphone 8