iPhone 7 met scherm dat hele voorkant bedekt

Het is vaak zo dat als er net een nieuwe versie van de iPhone is uitgebracht of er wordt alweer nagedacht over de volgende versie. Dat was bij de lancering van de iPhone 6 in ieder geval zo en de conceptontwikkelaars hebben het er dan ook maar druk mee. Er komt een iPhone 7, maar voordat deze op de markt komt, is er ook al weer geschreven over de komst van een eventuele iPhone 8. Over de hele wereld worden concepten bedacht voor de nieuwste versies. Zo ook in Nederland, waar Martin Hajek de iPhone7 graag zou zien met een scherm dat de gehele voorkant vrijwel helemaal bedekt.

7 front

Bij de bestaande versies van iPhones zijner zwarte balken te zien aan de bovenkant en aan de onderkant van het scherm. In het bedachte concept is dat niet meer het geval, want volgens het concept zouden de zwarte balken bij de iPhone 7 worden bedekt. Zo krijgt het toestel meer schermruimte die in de afbeeldingen wordt gebruikt om aan de onderkant extra knoppen toe te voegen die in bestaande versies in het bedieningspaneel te vinden zijn.

Dat lijkt handig, maar het is ook mogelijk dat deze extra knoppen bij de rand vaak per ongeluk worden ingedrukt. Volgens het concept worden er bij het afspelen van een filmpje aan de zijkant knoppen getoond. De fysieke homeknop bevindt zich nog altijd in het midden. Hajek laat weten dat de nieuwe schermtechnologie van Sharp ideaal zou zijn voor de iPhone 7. De nieuwe technologie maakt het mogelijk om een scherm met rondingen en gaten te creëren. Er zijn onder meer gaten nodig voor de luidspreker op de iPhone.

De concepten van Martin Hajek spreken altijd tot de verbeelding en in de toekomst zal blijken in hoeverre het concept bewaarheid is geworden.