iPhone 7 met digitaal kroontje

iphone7-rumorsBij de Apple Watch heeft Apple een andere manier ontwikkeld om het scherm te kunnen bedienen, namelijk met een draaiknop aan de zijkant. Deze knop staat ook wel bekend als kroon en is bekend van analoge horloges. De draaiknop krijgt op de Apple Watch nieuwe functies. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om op apps in te zoomen en naar het homescherm terug te gaan.

Bij een standaard horloge wordt de kroon haast niet gebruikt, maar dat is anders bij de Apple Watch. Daar speelt het knopje namelijk een belangrijke rol, want het is heel gebruiksvriendelijk om met een draaitje aan de digitale kroon een handeling uit te voeren. Het zou toch ook wel wat zijn om de iPhone 7 met een digitaal kroontje uit te voeren. Dat idee is in een concept uitgewerkt en is op YouTube te zien in een filmpje dat door ConceptsiPhone is gepubliceerd.

Het idee is wellicht leuk en interessant, maar een iPhone biedt doorgaans haast geen ruimte om een digitale kroon toe te passen. Dat komt namelijk doordat de nieuwste iPhones zeer dun zijn en de draaknop het scherm zal raken. Dat laat ook meteen zien dat het niet mogelijk is om de Apple Watch veel platter te maken als er nog sprake moet zijn van enige gebruiksvriendelijkheid.