iPhone 7 met dekkend scherm en dubbele camera

iphone7modelEen concept dat ontwikkeld is voor de iPhone 7 laat een toestel zien dat het scherm bedekt en over een dubbele camera beschikt. Martin Hajek heeft speciaal voor Computer Bild in Duitslang een concept ontwikkeld met als meest opvallend onderdeel de voorkant die vrijwel volledig bedekt zal zijn. De homeknop verdwijnt in het concept in de interface.

Er zijn al eerder concepten geweest die het scherm van de iPhone volledig omvatten, want Hajek heeft zelf al eerder een dergelijk concept ontwikkeld. Daarbij werd de ruimte naast de homeknop voor knoppen uit het bedieningspaneel gebruikt. Het concept dat voor Computer Bild werd ontwikkeld kent nog een aantal bijzondere eigenschappen, zoals een dubbele camera. Dat idee stoelt op de overname van LinX door Apple.

In het concept is de behuizing te vergelijken met de iPhone 6, maar wel met een opmerkelijk verschil. De iPhone 7 beschikt namelijk niet meer over de gebruikelijke strepen aan de achterzijde, want deze zijn naar de zijkant verplaatst. Dat oogt wat subtieler. Het logo van Apple op de achterzijde van de iPhone 7 geeft licht en die verschijning is ook bekend van de MacBook. Hajek heeft overigens al meerdere keren concepten ontwikkeld voor de nieuwste iPhones, zoals ook voor de iPhone 5c.