iPhone 7 krijgt volgens geruchten dubbele camera

Business Weekly in Taiwan heeft laten weten dat de iPhone 7 wordt uitgerust met een camera die over een dubbele lens beschikt. Als de iPhone 6s uitkomt, wordt verwacht dat dit toestel geen dubbele camera heeft.

Er wordt door Apple al langere tijd de aandacht gelegd op het ontwikkelen van een iPhone met een dubbele camera en het lijkt erop dat de iPhone 7 de eerste smartphone van Apple zal worden met een dubbele lens. Tot op heden hebben productieproblemen voor een belemmering daarvan gezorgd. Het voordeel van het maken van een foto met een dubbele lens is dat de scherpte na het maken van de foto nog aangepast kan worden.

iPhone 6 plus camera

LinX Imaging
Apple heeft niet voor niets heet bedrijf LinX Imaging overgenomen voor een bedrag van twintig miljoen dollar. Dat blijkt nu dan ook een uitstekende keuze zijn geweest. Het bedrijf dat is overgenomen richt zich voornamelijk op cameratechnologie. Zo heeft het bedrijf onder meer een oplossing bedacht voor onscherpe foto’s die door technische problemen worden veroorzaakt. LinX Imaging heeft zich overigens ook gespecialiseerd in dieptegevoelige camera’s voor mobiele toestellen. Het zou dan ook zomaar kunnen dat er straks met een smartphone foto’s gemaakt kunnen worden die de kwaliteit hebben van foto’s die met een spiegelreflexcamera zijn gemaakt. Verder kan het bedrijf kleinere camera’s ontwikkeld en wordt er gebruik gemaakt van 3D sensoren. Daarmee wordt gezichtsherkenning mogelijk gemaakt op een mobiel toestel.