iPhone 6S: kopen, nieuws, specs, prijs en preorder

De iPhone 6 heeft met de komst van de nieuwe iPhone 6S een opvolger gekregen net als de versie 6S Plus. Er zijn zeker een aantal opvallen verschillen tussen het nieuwe en het oude model, waarbij er niet zo zeer veranderingen zijn aangebracht in het design, maar wel in de functionaliteiten en kleur. Door de nieuwe kenmerken is er sprake van een iets zwaarder gewicht en voelt het toestel wat steviger en dikker in de hand aan. Het nieuwe toestel heeft de afmetingen van 138,8 bij 67,1 bij 7,1 mm en het oude model is net wat dunner. Er is bij de nieuwe ontwerpen gebruik gemaakt van sterker aluminium en heeft als voordeel minder snel te buigen.

Top deals!iPhone 6SAanbieder
1. t-mobile120 min | 6000 MB
Gratis bij € 35,00 p/mnd
16GBiphone-iconGSMWEBBEKIJKEN
2. image002Onbeperkt min | 4000 MB
Gratis bij € 41,00 p/mnd
16GBiphone-iconMobiel.nlBEKIJKEN
3. image002Onbeperkt min | 8000 MB
Gratis bij € 42,00 p/mnd
16GBiphone-iconGSMWEBBEKIJKEN
4. image002Onbeperkt min | 400 MB
Gratis bij € 40,00 p/mnd
16GBiphone-iconMobiel.nlBEKIJKEN
5. image002100 min | 1000 MB
Gratis bij € 38,00 p/mnd
16GBiphone-iconTele2BEKIJKEN


 

3D Touchscreen
Er zijn meerdere verbeteringen en veranderingen aangebracht en één daarvan is het 3D touchscreen. Dit is de grootste vernieuwing en met de nieuwe techniek kun je door harder op zachter te drukken het toestel verschillende specifieke acties laten uitvoeren. Bij de toepassing van deze techniek wordt met capacitieve sensoren gewerkt en daarbij zijn de opties Peek en Pop in iOS9 geïntegreerd.

Peek biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid om snel even naar details te kijken in de mail-applicatie. Met een harde druk op het scherm om bijvoorbeeld de camera te starten wordt de gelegenheid geboden om meteen naar de selfie modus te gaan. De techniek kan ook worden gebruikt om meteen naar de locatie in de Kaarten-app te gaan.

Het scherm is vervaardigd van Ion-X glas en dat heeft als voordeel dat er minder snel sprake is van krassen op het touchscreen. Het scherm heeft overigens geen afwijkende maat of resolutie en ten aanzien van de uitvoering iPhone 6. Het scherm is 4,7 inch groot en heeft een resolutie van 1334 bij 750 pixels. Het Plus model heeft een beeldscherm van 5,5 inch en is daarmee een stuk groter.

iphone 6sCamera
De upgrade van de camera is ook een van de opvallende vernieuwingen van de iPhone 6S, want de upgrade houdt in dat er in plaats van 8 megapixels ineens sprake is van 12 megapixels. Deze verbetering betekent ook dat er in 4K-resolutie video’s gemaakt kunnen worden. Bij de voorcamera is er sprake van een upgrade van 1,2 naar 5 megapixels Face Time camera.

Ook is er een nieuwe beeldprocessor beschikbaar, waardoor de camera ook bij weinig licht beter kan presteren. Er is een andere techniek toegepast, namelijk Deep Trench Isolation en daardoor is de weergave van kleur ook sterk verbeterd. Overigens is bij het maken van video’s er wel sprake van een toename van de bestandsgrootte en bij een 16GB uitvoering kan dat uiteraard nadelig zijn.

Bij het maken van video´s geldt dat er bij de 6S versie geen sprake is van optische beeldstabilisatie, wat bij de Plus uitvoering wel het geval is.

Nieuwe kleur: roségoud
De liefhebbers van smartphones in bijzondere kleuren kunnen bij de aankoop van een nieuwe iPhone een keuze maken tussen verschillende kleuren. De eerdere 6-versie is ook in meerdere kleuren verkrijgbaar, maar bij het ontwerpen van het nieuwe toestel is er een extra kleur aan toegevoegd. Het is nu mogelijk om het 6S model aan te schaffen in spacegrijs, goud, zilver en in de nieuwe kleur roségoud.

iphone-6s-kopen

RAM, processor en accu
Volgens Apple is chip Apple A9-soc maar liefst 70 tot 90 procent sneller dan de Apple A8 van de vorige iPhone. Samsung ontwikkeld de chip op 14nm’procedé en daardoor is er niet alleen sprake van een hogere snelheid, maar ook van meer zuinigheid. De accu is bij de nieuwe smartphone wat kleiner geworden, maar aan de accuduur zelf is niets veranderd. Het werkgeheugen heeft ook een verandering ondergaan, want bij de iPhone 6S bedraagt het werkgeheugen 2GB.

Met betrekking tot de opslagruimte geldt dat er verschillende modellen zijn om uit te kiezen. Het is namelijk mogelijk om een smartphone aan te schaffen met 16GB aan opslagruimte, 64 GB aan opslagruimte of 128GB aan opslagruimte.

iOS 9
De nieuwe Apple toestellen zijn voorzien van het besturingssysteem iOS 9 dat met ingang van 16 september overigens ook voor andere iOS toestellen beschikbaar komt. Er zijn weer een aantal verbeteringen doorgevoerd in het nieuwe besturingssysteem. De zoekfunctie Proactive is krachtiger geworden en er is sprake van een energiebesparende modus. Ook is er een nieuw lettertype toegepast en geldt dat er extra apps zijn toegevoegd, zoals iCloud Drive en Nieuws.

Er kan een stemcommando worden gegeven in de vorm van ´Hey, Siri´, waardoor de digitale assistent kan worden gestart en in het nieuwe besturingssysteem nog meer mogelijkheden kent. In de Instellingen is er sprake van een functie WiFi Assist en deze kan worden ingeschakeld op het moment dat de verbinding zwak is. In dat geval zal het toestellen naar een 3G of 4G verbinding kunnen overschakelen.

Prijzen van de nieuwe Apple smartphone en release in Nederland
Met de komst van een nieuwe iPhone geldt dat de prijzen van de bestaande versies worden verlaagd. De iPhone 6S met 16GB opslagruimte zal vanaf een prijs van 739 euro kunnen worden aangeschaft, waarbij het model met 64GB net als het model met 128GB duurder zullen zijn. De vermoedelijke prijzen voor deze versies bedraagt respectievelijk 830 euro en 930 euro.

De iPhone Plus kent een vanaf prijs van 849 euro en voor de twee andere versies met een hoger aantal GB geldt dat de prijs vermoedelijk op 949 euro komt te liggen voor een 64GB uitvoering en op 1.049 euro voor een 128 GB uitvoering. De nieuwe smartphones zijn vanaf 25 september al verkrijgbaar in Duitsland, Frankrijk, VS en Groot-Brittannië, maar op die datum nog niet beschikbaar in Nederland.

iphone6sNaar verwachting komt de iPhone 6S net als de Plus versie in de eerste week van oktober beschikbaar en vermoedelijk al op 2 oktober. Iedereen die als een van de eersten in Nederland in het bezit wil komen van het nieuwe toestel kan van de mogelijkheid gebruikmaken om de iPhone 6S vooraf te reserveren. Overigens is al wel bekend geworden dat de uitvoering in roségoud zeer populair is en dat de wachttijd daarvoor al is opgelopen tot enkele weken.