iPhone 6S en 6s Plus release en kopen vanaf 9 oktober, preorder nu

Na de lancering van de ipHone6S en 6S Plus op 25 september in de eerste landen, zijn de toestellen in Nederland en in België vanaf 9 oktober verkrijgbaar. De eerste kennismaking met de nieuwe smartphones vond plaats tijdens de presentatie op woensdag 9 september in San Francisco. Daar werd bekendgemaakt dat de nieuwste smartphones van Apple op 25 september voor het eerst verkrijgbaar zijn en net zoals andere jaren, maakt Nederland geen deel uit van die landen. Frankrijk en Duitsland wel en daar, maar in Nederland en in België moet nog even gewacht worden tot 9 oktober.

PREORDER HIER!

 

iphone-6s-kopen

Record aantal voorbestellingen
Sinds de bekendmaking van de lancering lijkt het aantal voorbestelling enorm groot te zijn worden en de cijfers laten zien dat er wel eens een record kan aankomen ten aanzien van het aantal pre-orders. De laatste keer dat een nieuwe Apple smartphone werd gelanceerd, was vorig jaar en toen was er sprake van een aantal van 10 miljoen.

In Duitsland, Verenigde Staten en in Frankrijk was het natuurlijk eerder mogelijk om een pre-order door te geven dan in Nederland. Opvallend is dat de iPhone6S Plus en de uitvoering in roségoud het populairst lijken te zijn. Dat leidde dan ook tot een extra wachttijd voor deze modellen die tot enkele weken kan oplopen. De wachttijd geldt overigens niet voor alle modellen, want de standaard 6S met 16GB loopt wat dat betreft minder hard.

Eigenschappen
Tijdens de presentatie in San Francisco werden overigens weinig nieuwtjes naar buiten gebracht, waar door de kenners nog geen rekening mee was gehouden. Het ontwerp kent weinig wijzigingen, maar wel zijn de nieuwe toestellen in de kleur roségoud verkrijgbaar. Ook wordt er gebruik gemaakt van 3D Touch technologie. Inmiddels zijn de meeste iPhone-fans wel op de hoogte van alle functionaliteiten en vernieuwingen, zoals met betrekking tot de camera en live photos.

De nieuwe smartphone beschikt over een 12 megapixel camera en daarmee kunnen foto´s worden genomen die over een zeer hoge resolutie beschikken. Bovendien wordt de mogelijkheid geboden om 4K filmpjes te maken. De facetime camera is overigens uitgevoerd in een 5 megapixel camera.

Een unieke eigenschap is de functie van live photos, waarmee het maken van een foto als het maken van een reeks foto´s kan worden beschouwd. Zo zal de foto via de 3D Touch in de foto app een bewegend beeld worden. Het is geen echte video, maar laat meer zien dan alleen het moment toen de foto werd gemaakt.

Force Touch is een eigenschap die gekenmerkt wordt door de 3D Touch technologie, die verschillende aanraakniveaus onderscheidt, namelijk in aanraken, zacht drukken en langer drukken. Het toestel bevat 2 GB RAM en dat is een verdubbeling in vergelijking met het vorige toestel. Verder is de iPhone voorzien van een A9 processor en tot 70 procent sneller is dan het vorige model.

iphone-6s div

9 oktober in Nederland
Het is aftellen geblazen voor de fans van de iPhones 6S en iPhones 6S Plus, want op hele korte termijn zijn de nieuwe toestellen verkrijgbaar in de Apple Stores in Nederland, namelijk op 9 oktober. Het is vanaf die datum ook mogelijk om online een bestelling te plaatsen in de webwinkel van Apple als je geen zin hebt om in de waarschijnlijk lange rij te gaan staan.

Naar verwachting is het mogelijk om in het begin van oktober en vermoedelijk al van 2 oktober een pre-order door te geven. De prijzen zijn waarschijnlijk gelijk aan de prijzen die ook in Frankrijk voor de nieuwe smartphones betaald moeten worden. De vermoedelijke vanaf prijzen staan hieronder voor eerst de 6S en daarna de 6S Plus versie.

iPhone 6S:
749 euro met 16 GB
859 euro met 64 GB
969 euro met 128 GB

iPhone 6S Plus:
859 euro met 16 GB
969 euro met 64 GB
1079 euro met 128 GB

De nieuwe toestellen van Apple worden geleidelijk aangeboden in meerdere landen. Naast Nederland en België zijn er nog een groot aantal landen, waar de smartphone op 9 oktober beschikbaar komt. Daarna volgt op 10 oktober nog een andere serie landen, zoals Jordanië, Verenigde Arabische Emiraten en Saoedi-Arabië. Daarna volgt op 16 oktober India net als Turkije en Maleisië.

apple_iphone_6s_familie

Toestel kopen bij provider
Vanaf 9 oktober is het mogelijk om het nieuwe toestel te kopen bij een van de providers, waarbij opgemerkt wordt dat als de nieuwe iPhone online wordt besteld de levertijd van een aantal factoren afhankelijk is. De levertijd is namelijk onder meer afhankelijk van het formaat dat gekozen wordt, maar ook van de gewenste kleur en van het geheugen. Zoals eerder al even genoemd zijn vooral de roségoud kleur erg populair en de Plus versie, zodat er deze voorkeuren eventueel rekening gehouden kan worden met een langere wachttijd.

Op het moment dat bekend wordt gemaakt dat het mogelijk is om een pre-order door te geven, dan zal dit door de verschillende providers bekend worden gemaakt. Bij een aantal providers staat al vermeld dat er vanaf 2 oktober een reservering kan worden doorgegeven. Iedereen die zo snel mogelijk in het bezit wil komen van de nieuwste Apple iPhone wordt aangeraden om klaar te zitten op 2 oktober vanaf 00.01 uur. Het zal druk worden, zodat je wel enig geduld moet opbrengen om als een van de eerste een pre-order te kunnen doorgeven.

Er kan een los toestel worden aangeschaft, zoals ook in de Apple Store vanaf 9 oktober mogelijk is in Nederland, maar er kan ook een keuze worden gemaakt om het toestel te kopen in combinatie met een abonnement. Per provider worden voor het aanbieden van het toestel in combinatie met een abonnement verschillende mogelijkheden geboden. Indien je niet gebonden bent aan een provider, dan is het zeker aan te raden om de verschillende opties eens te bekijken om te zien waar je het beste uit bent. De tijd gaat nu snel voorbij, want op 9 oktober worden de eerste toestellen in Nederland verkocht en kunnen de liefhebbers kennismaken met de verschillende nieuwe eigenschappen en functies van de iPhone 6s of iPhone 6S Plus.