Homeknop in het scherm van iPhone 7

De iPhone 6 en de iPhone 6 Plus zijn voorzien van een groter scherm dan de voorgaande series, maar dat heeft wel een nadeel en dat is het fysieke aspect. Onder het scherm wordt er door de homeknop aardig wat ruimte ingenomen. De homeknop zal door Apple behouden blijven en kent een vingerafdrukscanner. ComputerBild heeft een concept ontwikkeld, waarin de iPhone 7 de homeknop behoudt, maar wel compacter zal zijn.

designconept

Minder behuizing, maar wel groot scherm
Er werd een concept bedacht met een scherm dat over een geïntegreerde homeknop beschikt. Op die manier kan een 4,7 inch of 5,5 inch scherm in een compacter toestel worden gerealiseerd. In het concept is er ook aandacht besteed aan de verbetering van de camera. Er is al bekend geworden dat Apple Linx Imaging heeft overgenomen.

Het is nog maar de vraag of het technisch gezien mogelijk is om het scherm van de iPhone 7 met minder behuizing uit te voeren. De homeknop wordt dan geïntegreerd, maar de speaker aan de voorzijde en de selfiecamera dienen eveneens kleiner uitgevoerd te worden.

Bij en lancering van de iPhone 6s zal er weinig tot niets aan het uiterlijk veranderen, want doorgaans wordt bij deze serie de focus gelegd op het toepassen van vernieuwingen ten aanzien van de hardware.